Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Szilvás lepény 02.


Hozzávalók: 40 dkg liszt, 2 db felvert tojás (kicsit hagyni a tetejét megkenni), 3 ek kristálycukor, 1 ek zsír, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, jó csipetnyi só, 1 db citrom reszelt héja, 25 dkg RAMA, 70-80 dkg szilva

A száraz anyagokat összemorzsoljuk, majd hozzáadom a felvert tojásokat, a zsírt, a rámát. Addig gyúrom egy tálba, amíg közepesen kemény tésztát nem kapok.
A szilvát felezem, kimagozom.
A tésztát két részre osztom.
Az egyik részt egy 40x24-es tepsibe nyújtom, majd előmelegített sütőben 5-ös fokozaton kb. 20 percig sütöm.
Miután megsült, eligazítom rajta szorosan egymás mellé a szilvákat (mélyedéssel felfelé). A szilvák mélyedését bőven megszórom fahéjjal összekevert kristálycukorral (ízlés szerinti mennyiséggel).

Rányújtom a maradék tésztából a felső tésztát, villával sűrűn megszurkálom és még kb. egy fél órára a sütőbe dugom.