Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Szilvás lepény


Hozzávalók: 30 dkg nem nagyon érett, magvaváló szilva (vagy ringló), 1 egész tojás, 1 dl tej, 8-10 dkg finomliszt, 1 mokkáskanál őrölt fahéj, késhegynyi őrölt szegfűszeg, 1 mokkáskanál só, a tetejére bőven fahéjas porcukor, olaj a sütéshez

A szilvát megmosom, kimagozom, és vékony csíkokra vágom. A tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a lisztet és a fűszereket. Palacsintatésztának kell lennie. Beleteszem a szilvát, és tíz percig pihentetem. Közben egy serpenyőben kevés olajat forrósítok, és az evőkanállal adagolt masszát az olajon mindkét oldalán megsütöm. Tányérra téve még forrón meghintem a fahéjas cukorral, és rögtön tálalom.