Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Kukoricalepény


Hozzávalók: 25 dg friss kukoricaliszt, 3 dl tej, 2 db tojás, 2 dkg vaj, vagy margarin, 8 dkg méz, 1 kávéskanál szódabikarbóna, egy csipet só, 1 db citrom reszelt héja

Öntsük rá a felforrósított tejet, a kukoricalisztre, majd jól dolgozzuk össze és hagyjuk állni néhány órán át, hogy megduzzadjon.
Ezt követően adjuk hozzá a tojások sárgáját, az olvasztott mézet, az olvasztott vajat, a szódabikarbonát, egy csipetnyi sót, a citrom reszelt héját és keverjük simára.
Utána egy kisebb zománcozott tepsi alját vékonyan vajazzuk ki és hintsük meg kukoricaliszttel.
A sütőt melegítsük elő 180°C–ra.
A tojásfehérjéket verjük kemény habbá és finoman keverjük a kukoricás péphez.
Öntsük a masszát a kikent tepsibe, egyenletesen kenjük szét benne és mérsékelt tűzön süssük kb. 25 percig, amíg a teteje világos pirosra pirul.
A sütő ajtaját hurkapálcikával támasszuk ki, hogy a keletkező gőz eltávozhasson.
Ha lehűlt, vágjuk fel nagyobb kockákra. Vaníliás porcukorral jól megszórva tálaljuk.

Még finomabb lesz, ha dzsemet is rakunk a tetejére.