Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Anonymus szelet


Kiszedtem a mélyhűtőből 5-6 szelet tarját, kiolvasztás után alaposan kipofoztam őket.
2 ek olajat összekevertem 2 ek fokhagymakrémmel, 1 tk őrölt borssal, 2 kk sóval, és 2 tk pirospaprikával. A húsokat mindkét oldalukon bekentem, aztán lefóliázva pihentek egy órácskát.

1 kg krumplit meghámoztam, kb. 1.5 x 1.5 centis kockákra vágtam, és sós vízben feltettem főni. Előkotortam a nagy lábost, beleraktam 2 púpozott evőkanálnyi zsírt, amikor már elég forrónak tűnt, beleraktam a lisztbe forgatott húsokat. Mindkét oldalukon átsütöttem, majd a leszűrt krumpli került a lábosba. Pár percig pirítottam, összeforgattam a lábosban maradt szafttal. Szép barnáspiros lett mire elkészült. A husival együtt került az asztalra.