Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Körtés lepény


Hozzávalók:
A tésztához: 25 dkg liszt, 13 dkg sütőmargarin, 1 tojás, 1 dl tejföl, 1 evőkanál porcukor, 1 teáskanál sütőpor, 1 csipet só

A töltelékhez: 8 db nagy körte, 1 pohár tejföl, 2 db tojás, 1 teáskanál őrölt fahéj, 2-3 evőkanál porcukor

A tetejére: 1 tojás

Elkészítés: Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. A tésztát egy nagyobb és egy kisebb részre osztjuk. A nagyobbikat lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk, a tepsibe tesszük (nem kell kivajazni) úgy hogy az oldalán legyen pereme. A meghámozott körtét kimagozzuk, és vékonyra szeleteljük, majd a tepsiben lévő tésztára tesszük. A habosra felvert tojásokat összekeverjük a tejföllel, a fahéjjal és a cukorral, majd a körtére simítjuk, a másik tésztát is kinyújtjuk, és ráhelyezzük. A széleket összenyomkodjuk, és a felvert tojással megkenjük.

Villával óvatosan megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük.