Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Finom rumos lepény


Hozzávalók a tésztához: 60 dkg liszt, 20 dkg zsír vagy margarin, 18 dkg cukor, 3 tojás sárgája, 1 csomag sütőpor

A töltelékhez: 4 dl víz, 40 dkg cukor, 2 csomag háztartási keksz, 20 dkg mazsola, 2 dl rum, 2 ek kakaópor, 3-4 ek baracklekvár
A tetejére: csokimáz

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, s 3 részre osztjuk. Külön kinyújtjuk őket. Tepsi hátán megsütjük, előtte villával megszurkáljuk a lapokat. A 4 dl vízben felfőzzük a cukrot, majd 2 csomag darált háztartási kekszet, 2 dl rumot és a kakaót is hozzákeverjük. A mazsolát is hozzáadjuk, amit előtte a rumba beáztattunk. Ízletesebbé tesszük a tölteléket, ha a baracklekvárt is belekeverjük a masszába. A lapokat ezzel töltjük meg.

A sütemény tetejére csokimáz kerül.