Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Ecetes meggy 02.


Elkészítése: A frissen szedett, hibátlan meggyet megmossuk, lecsurgatjuk, szárát ollóval rövidre vágjuk, és a gyümölcsöt üvegekbe rakjuk. Fele víz, fele borecet keveréket felforralunk, literenként 50 dkg cukorral, egy kávéskanál sóval és néhány szem egész borssal. Az ecetes lét hidegen öntjük az üvegekbe, azokat lekötjük és félretesszük.
Nyolc nap múlva kibontjuk, az ecetes szirupot újra felforraljuk, és most már melegen öntjük a gyümölcsre. Lekötözzük, pokróccal letakarjuk, hogy lassabban hűljön ki, és másnap a helyére rakjuk.

Hasonlóan tehetünk el ecetes cseresznyét is, ezt azonban bors helyett egy kevés szegfűszeggel és fahéjjal ízesítjük.