Zöldségleves
Hozzávalók: 3-3 sárgarépa, burgonya és vöröshagyma, 1 teáskanál só, 15 dkg zöldbab, 5 dkg spagetti, bors, sáfrány
A betéthez: 4 gerezd zúzott fokhagyma, 6 evőkanál paradicsompüré, 1 kávéskanál morzsolt bazsalikom, 5 dkg reszelt parmezán, 1 teáskanál zsemlemorzsa
Másfél liter vízbe tegye bele az apróra felkockázott sárgarépát, burgonyát és hagymát. Sózza meg, és lassú tűzön, fedő alatt főzze 40 percet. Ekkor tegye bele a kockákra vagdalt zöldbabot, majd öt perc múlva a rövidre tördelt spagettit. Ízesítse csipetnyi sáfránnyal és kevés őrölt borssal. Forralja még 10 percet, majd a melegről levéve, fedő alatt pihentesse. Közben a levesbetéthez a hozzávalókat alaposan keverje össze. Ezt a keveréket cseppenként csepegtesse forró (olíva olajba.
Fakanállal kevergesse, hogy ne süljenek le, és ne ragadjanak össze. Szűrőkanállal szedje papírra.
Ezzel megszórva tálalja a levest.