Zöldbabfőzelék 01.
Hozzávalók: 80 dkg zöldbab, só, bors, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejszín, 2 evőkanál liszt, 2 evőkanál vaj, 2 dl tej, 2 szál borsikafű, 2 szál tárkony
A babot tisztítsa meg, majd 1 centis darabokra vágva főzze majdnem puhára sós, lobogó vízben. Szűrje le, de a levéből 2 decinyit tegyen kis lábosba. Ebbe tegye bele a finomra vágott borsikafüvet, tárkonyt és a reszelt hagymát, majd fedő alatt, 10 perc alatt alaposan forralja össze. Közben a vajból, lisztből és a tejből készítsen besamelt. Erre tegye rá a főtt zöldbabot. Keverje el, öntse rá a tejszínt és a kis lábosból a fűszeres főzőlevet. Gyöngyözve főzze addig, míg kellően besűrűsödik.