Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sült lazac


Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 3 db paradicsom, 20 dkg gomba, 1 csokor kapor, 1 evőkanál citromlé, 1 mokkáskanál só, késhegynyi őrölt bors, 10 dkg főtt rizs, 4 szelet lazac, olívaolaj, fél dl konyak

Vékonyan kiolajozott serpenyőben párolja meg a finomra vágott hagymát. Tegye rá a vékonyra szeletelt paradicsomot, a zúzott fokhagymát. Amikor zsírjára sült, adja hozzá a szeletelt gombát. Öt percig párolja, amíg meglágyul. Locsolja meg a citromlével, szórja meg a vagdalt kaporral, majd a tűzről levéve sózza, borsozza ízlése szerint. Vékonyan olajozzon ki egy tepsit, szóra bele egyenletesen a főtt rizst. A rizs tetejére tegye rá a lazacszeleteket. Mindegyik szeletet fedje be a zöldséges raguval. Fóliával letakarva süsse 20 percig 175 fokra előmelegített sütőben.

Tálaláskor locsolja meg a konyakkal, s az asztalon gyújtsa meg.