Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sajtos, gombás omlett


Hozzávalók: 10 dkg gomba, 10 dkg színes borsos sajt, 1 csokor snidling, 2 csipet tárkony, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál olívaolaj, 3 tojás, bors, 1 evőkanál vaj

A megtisztított gombát vékonyan szeletelje fel, majd a felforrósított olívaolajon párolja puhára, míg a levét teljesen elfövi. A tojást alaposan verje fel a finomra vágott snidlinggel, petrezselyemmel, a morzsolt tárkonnyal, sóval és borssal. Nagy serpenyőben felforrósított vajon süsse a keveréket addig, míg az alja barnulni, a teteje kocsonyásodni kezd. Ekkor kenje az omlett egyik felére a pirított gombát, azt fedje le a felszeletelt sajttal.
Hajtsa rá az üresen hagyott felet, és süsse tovább egy percet.

Melegen tálalja.