Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Rántott velő


Hozzávalók: 80 dkg sertés velő, 2 babérlevél, só, őrölt bors, majoránna

A páchoz: 1 dl édes vörösbor, 1 mokkáskanál mustár, 1 gerezd zúzott fokhagyma

A panírhoz: 2,4 dl liszt, 2 tojás, 2,4 dl zsemlemorzsa, 1 evőkanál darált dió

A sütéshez: 10 dkg vaj, 1 dl olaj

A babérleveles, sóval, borssal és majoránnával ízesített vízben 10 percig forralja a velőt. Szűrje és húzza le az esetleg rajta lévő hártyát, majd szeletelje fel. Az alaposan kikevert pácba forgassa bele, és tegye egy éjszakára hűtőszekrénybe. Másnap forgassa a szeleteket először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a dióval elkevert prézlibe, hogy mindenütt teljesen bevonja a szeleteket.
A vajat és az olajat forralja össze, majd 10 perc alatt süsse barnára a májak mindkét oldalát.