Párolt sertésborda
Hozzávalók: 1 kg sertésborda, 2 evőkanál vaj, 2 fej vöröshagyma, 4 evőkanál paradicsompüré, só, őrölt bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 2,4 dl száraz fehérbor, 1 evőkanál liszt
A vajon párolja üvegesre, a finomra vagdalt vöröshagymát. Tegye bele a zúzott fokhagymát, majd fűszerezze ízlése szerint. Öntse fel a borral és egy deci vízzel. Ha újra forr, adja hozzá a 2 centi kockákra feldarabolt húst. Amikor a hús puhára főtt, a levéből vegyen ki egy kis főzőlevet, keverje vele csomómentesre a paradicsompürét és a lisztet, majd adja az ételhez. Forralja össze, míg kellően besűrűsödik.
Nokedlivel, vagy főtt krumplival tálalja.