Ördögi grillcsirke
Hozzávalók: 1,2 kg csirkemell és comb, 6 evőkanál olvasztott vaj, 2 evőkanál olaj, 6 evőkanál dijoni mustár, 1 csomó újhagyma, fél-fél teáskanna kakukkfű, bazsalikom és tárkony, csipet őrölt- és Cayenne bors, 5 dl zsemlemorzsa
Melegítse elő közepes hőmérsékletre a sütőt. Olvassza össze a vajat és az étolajat, és ezzel kenje be kívül-belül a leszárított csirke húsokat. Helyezze a grillsütőbe, úgy, hogy legalább 10-12 centi távolságban legyen a sütő oldalaitól és a fűtőszálaktól is. Tíz-tíz percig süsse minden oldalukat, miközben ötpercenként meglocsolja a keletkezett saját lével. Addig süsse, míg enyhén kezd barnulni. Sózza meg. Keverje össze a mustárt a reszelt hagymával és a morzsolt fűszerekkel. Cseppenként adjon hozzá a pecsenyeléből, és addig keverje, míg majonéz sűrűségű keveréket kap. Ezzel kenje be a csirkedarabokat, majd azokat forgassa bele a zsemlemorzsába. Végül tegye a panírozott húsokat a sütőrácsra, és lassú tűzön süsse mintegy tíz perc alatt minden oldalukon szép barnára.
Időnként a pecsenyeléből csepegtessen egy picit a húsokra.