Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Majonézes csirke


Hozzávalók: 2 tojás sárgája, 2 dl olaj, 1 evőkanál mustár, 1 evőkanál cukor, 1 kávéskanál citromlé, 1 mokkáskanál só, csipet szerecsendió, fél dl édes fehérbor, 1 dl tejföl, 1 főtt csirkemell, 1-1 szál főtt sárga- és fehérrépa, 1 doboz főtt kukorica

A tojások sárgájába először csak cseppenként, majd egyre gyorsabban csurgassa az olajat, miközben géppel, nagy sebességgel keveri.
Amikor az összes olajat hozzáadta, vaj sűrűségű krémet kell kapnia. Tovább már kézi habverővel keverve adagolja bele a többi hozzávalót.
A legvégén forgassa bele a gyufaszálra vágott húst és a zöldségeket.

A tojásfehérjéket süsse meg kevés vajon, majd amikor kihűlt, ezzel takarja be a salátát.

Fél órára tegye hűtőszekrénybe.