Libaleves
Hozzávalók: 20 dkg gesztenye, 1 dl rum, 20 dkg darált borjúhús, 1 tojás, 1 liba belsőség (máj, zúza, nyak, láb), 1 sárgarépa, 1 zeller gumó, 1 csokor petrezselyem, 1 fej vöröshagyma, só, őrölt bors
A megtisztított belsőségeket (a máj kivételével) tegye gyöngyöző vízbe. Adja hozzá a feldarabolt zöldségeket, ízesítse, majd fedő alatt főzze puhára. Közben a megmosott gesztenyéket éles késsel vágja be, majd sós vízben 30 perc alatt főzze puhára.. Még melegen tisztítsa meg, a belső hártyát is lehúzva. Tegye a gesztenyéket tűzálló tálba, locsolja rá a rumot, és gyorsan gyújtsa meg. Amikor elaludt a láng, tegye félre. Nyomja keresztül krumplinyomón. A darált húst ízesítse ízlése szerint sóval, őrölt borssal. A felvert tojást, a gesztenyét és a húst kézzel dolgozza alaposan össze. Formázzon apró golyókat, majd tegye a levesbe. Ugyancsak adja hozzá az felkockázott libamájat.
Pár percig forralja, szórja meg a finomra vagdalt petrezselyemmel, s forrón adja az asztalra.