Hagymaszósz
Hozzávalók: 1 evőkanál cukor, 4 fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál citromlé, 1 kávéskanál mustár, 2 dl száraz fehérbor, só, őrölt bors, 1 babérlevél, 2 dl tejszín, 1 evőkanál liszt, 1 csokor petrezselyem, 1 evőkanál vaj
A cukrot karamellizálja világos barnára a lábosban. Öntse fel a citromlé, a bor és a mustár keverékével. Tegye bele a felkockázott hagymát, ízesítse sóval és borssal és a babérlevéllel, majd fedő alatt gyöngyözve főzze 35-40 percet. Ha túlságosan elfőné a levét, mindig forró, szűrt erőlevessel pótolja azt. Ha puhára főtt a hagyma, vegye ki a babért, és pépesítse a mártást. A liszttel elkevert tejszínnel habarja be a kívánt sűrűségűre a szószt, és hagyja felforrni. Vegye le a melegről, szórja rá a finomra vagdalt petrezselymet. Végül a vajat elkeverve benne tegye szép fényesre a mártást.
Melegen adja főtt húsokhoz.