Bretagne-i eperpuding
Strawberries Charlotte from Brittany
Hozzávalók: 30-35 db babapiskóta, 50 dkg eper, 1 dl eperpálinka, 5 dl tej, 10 dkg porcukor, 5 kg liszt, 2 tojássárgája, só
A tojások sárgáját keverje ki a porcukorral, majd a folyamatosan hozzáadott liszttel. Végül az egész tojással addig keverje, míg a krém kifehéredik. A csipet sóval felforralt tejhez folyamatosan keverve adja a krémet, és néhány percig főzze. Öntse bele a pálinka felét és várjon, míg kihűl. Az megtisztított, megmosott, lecsepegtetett epret darabolja fel, és forgassa a krémbe. Egy üvegtál alját és oldalát bélelje ki a babapiskótával. Locsolja meg a maradék pálinkával. Töltse bele a krémet. Tetejét is fedje be a piskótával.
Fél napot a hűtőszekrényben tartva, majd eperszemekkel díszítve tegye az asztalra.