Boros marhaszelet
Casserole of Beef with Wine
Hozzávalók: 1,5 kg sovány marhahús, 4 dl fehérbor, 0,6 dl konyak, 2 evőkanál olívaolaj, fél-fél teáskanál só, őrölt babér és bors, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 2 fej gyalult vöröshagyma, 1 szál gyalult sárgarépa
Forrósítsa fel füstölésig a serpenyőt. Tegye bele az ujjnyi vastagra szeletelt, megsózott húsokat. Hagyja megkapatni, de azonnal a másik oldalon is pirítsa le, és öntse fel a borral. Fűszerezze ízlés szerint, adja hozzá a fokhagymát és a nagyon vékonyra vágott hagymát. Locsolja meg a konyakkal. Gyújtsa meg, de szinte azonnal oltsa is el a lángot. Tegye rá a sárgarépát, takarja be, majd fedő alatt, lassú melegen párolja készre.
Ha a hús megpuhult, tegyen rá két-háromkanálnyi vörösbort, majd tálalja a finom párolt marhaszeletet.