Tennessee húsleves
Hozzávalók: 40 dkg marhahús, 20 dkg csirkehús, 1 kávéskanál só, 2 db burgonya, 1 fej vöröshagyma, 10 dkg főtt rizs, 20 dkg szemes kukorica, 3 db paradicsom, fél-fél kávéskanál őrölt bors és pirospaprika, kis csokor zellerlevél
A húsokat vagdalja egyenlő méretű kockákra. Teflonos edényben pirítsa fehérre. Öntse fel 1,5 l vízzel. Amikor felforr, ízesítse a fűszerekkel. Tegye hozzá a megmosott, egész hagymát héjastul, és a hámozott felkockázott krumplit. Fedő alatt gyöngyözve főzze 10 percen át. Dobja ki a hagymát, majd szórja bele a kukoricát és a vékonyan felszeletelt, meghámozott paradicsomokat. Az újraforrást követően hintse meg a finomra vagdalt zellerrel, és még 5-6 percig főzze.
Forrón adja asztalra.