Ízes kocka
Hozzávalók: 2,4 dl zsiradék, fél teáskanál őrölt szegfűszeg, 5 dl víz, 4,5 dl cukor, 10 dkg mazsola, 1-1 teáskanál őrölt- fahéj és szerecsendió, szegfűbors, 1 tasak sütőpor, 7,5 dl liszt
Tegye megfelelő méretű edénybe a zsiradékot, a vizet, a cukrot, a mazsolát és a fűszereket. Fedő alatt, gyöngyözve főzze 10 percen keresztül, majd a meleget lezárva, hagyja hűlni ugyanennyi ideig. Fokozatosan adagolja a lisztet és a sütőport a mazsolás keverékhez. Fakanállal addig dagassza, míg sima egynemű tésztát kap. Simítsa a tésztát kétujjnyi vastagon kiolajozott tepsibe. A 180 fokra előmelegített sütőben süsse 45 perc alatt aranybarnára.
Hidegen kockázza fel, végül savanykás lekvárt mellé adva kínálja.