Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Húsos palacsinta


No, ez elég egyszerű kaja! Készíts közönséges pörköltet. Baromfi, sertés, marha, nyuszi, de akár csiga is lehet. (Na, jó, a legutolsó talán mégse!) Kicsit bővebb lével, és jó alaposan fűszerezve. Hagyma, fokhagyma, kömény, só, majoránna, pritamin, paradicsom. Ha kész a pörkölt, leszűröd, kicsontozod a húst, és apró lyukú tárcsán ledarálod. A darálékot a szaft egy részével kikevered, és ha kell, még ízesíted. Közben Nejed megsütheti a palacsintákat, a Tied a férfimunka! A palacsinták közepébe 1-1 evőkanálnyi darálék kerül, mindegyiket négyrét hajtogatod és kész. A maradék szaftot liszttel sűríted, tejföllel összekevered. Ez a mártás kerül a palacsintákra, és máris fogyaszthatod.