Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Hajdina-palacsinta


Hozzávalók: 2,4 dl hajdinaliszt, 2 tojás, 1,6 dl búzaliszt, 4 dl tej, 1,2 dl méz, 1 tasak sütőpor, 0,6 dl olívaolaj, fél teáskanál só, 1 teáskanál vanília aroma, fél teáskanál őrölt fahéj, fél mokkáskanál őrölt szerecsendió

A sütéshez: olaj

Szitálja keverőtálba a liszteket, a sütőport, a sót, a fahéjat és a szerecsendiót. A felütött tojásokat kézi habverővel verje fel. Dolgozza egybe a tejjel, a mézzel a kevés olajjal és az aromával. Folyamatos keverés mellett lassan adagolja a liszthez, és dolgozza sima, csomómentes palacsintatésztává. Hagyja állni, tíz-tizenöt percen át, majd kiolajozott teflonserpenyőben a szokásos módon süssön palacsintákat.

Lekvárral megkenve és negyedekbe hajtva, forrón tálalja.