Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Texasi lepény


Hozzávalók: 30 dkg konzervkukorica, 4 tojássárgája, 6 evőkanál tej, 4 evőkanál liszt, 15 dkg húsos füstölt szalonna, só, csipetnyi pirospaprika, csípős ketchup

A tojások sárgáit a tejben habverővel simára keverjük, megsózzuk, megpaprikázzuk, és tovább verve apránként adjuk hozzá a lisztet. Belekeverjük a levétől lecsepegtetett konzervkukoricát, és három-négy percig állni hagyjuk. Közben a szalonnát vékonyra fölszeleteljük, a szeleteket egyik oldalukon becakkozzuk, és serpenyőben ropogósra sütjük. Az így készített “kakastaréjokat” tálalásig melegen tartjuk. A szalonna zsírjában a kukoricás tésztából kis kerek lepényeket sütünk, mindkét oldalukat megpirítva.

Sült szalonnaszeletekkel díszítve, ketchuppal leöntve tálaljuk.