Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Besztercei szilvás túrós lepény


Hozzávalók: 30 dkg szilva, 50 dkg tehéntúró, 30 dkg liszt, 15 dkg margarin, 4 tojás, 25 dkg porcukor, 1 dl tejföl, 1-1 tasak sütőpor és vaníliás cukor

A lisztet a sütőporral elkeverjük, összegyúrjuk a margarinnal, 2 tojással, 5 dkg cukorral és annyi tejföllel, hogy jól kidolgozható legyen. Kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk, és kivajazott tepsiben elterítjük. A túrót áttörjük, összekeverjük a vaníliás cukorral, a vajjal és a két tojássárgájával. Hozzáadjuk a negyedekre vágott szilvákat, végül a habbá vert fehérjét, és egyenletesen elosztjuk a tetején.

Előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük.