Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Tárkonyleves


Hozzávalók: 1,5 kg húsos sertéscsont, 3 sárgarépa, 2 gyökér, 1 fej vöröshagyma, 2 -3 szem krumpli, 1 marék tárkonylevél, 5-6 szem bors, só, kevés liszt, 2 dl tejföl, 1 tojássárgája, ecet vagy citromlé

Elkészítése: Hideg vízbe föltesszük főni a csontokat, majd miután felfőtt lehabozzuk. Sózzuk, borsot adunk hozzá, hosszába vágott zöldségekkel és egy fej apróra vágott hagymával tovább főzzük. Beleszórjuk az apróra vágott tárkonyt. Mikor már majdnem puha, beletesszük a kockázott krumplit. Ha a hús puhára főtt, levét leszűrjük, a zöldségeket (a krumpli kivételével) áttörjük, a csontról leszedegetjük a húst. Visszatesszük a levesbe és a liszt, és tejföl keverékével behabarjuk. Kiforraljuk, egy levesestálban a tojássárgáját elkeverjük kevés levessel, s rámerjük az ételt. Ecettel vagy citromlével pikánsra savanyítjuk.