Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Citromos borleves


Hozzávalók: 5 dl félédes fehérbor, 2 szem szegfűszeg, 3 citrom, kis darab fahéj, 3 tojás, 4 evőkanál cukor, 1 vaníliás cukor

Elkészítése: A citromok héját lereszeljük, majd a kicsavart levüket a borral és fél liter vízzel elkeverjük. Fahéjjal, szegfűszeggel és reszelt citromhéjjal ízesítve felforraljuk. Közben a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd állandó keverés mellett forró, átszűrt bort bele csurgatjuk. A tűzre visszatéve, habverővel keverve sűrűsödésig melegítjük, de felforralni már nem szabad. A melegről levéve néhány percig még kevergetve hagyjuk hűlni. Tányérokba szedve, a vaníliás cukorral édesített, keményre felvert fehérje galuskákkal tálaljuk.