Májas töltött gomba
Hozzávalók: 16 közepes fej gomba, 2 csirke máj, 1 evőkanál vöröshagyma, 1 tojás, 5 dkg reszelt trappista sajt, 1 evőkanál zsemlemorzsa, vaj, olaj, petrezselyem, őrölt bors, só
Elkészítése: A májakat leforrázzuk, majd egészen apró kockára vágjuk. A gombákat megmossuk, a szárakat kitörjük, és kis darabokra vágjuk. A gombafejek belsejét sóval, borssal megszórjuk, és félretesszük. Kevés olajban üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, és hozzáadjuk a gombavagdalékot. Beletesszük a májat, sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel fűszerezve nyílt láng fölött néhány percig együtt pirítjuk. Megszórjuk zsemlemorzsával, belekeverjük a tojást, és sűrűre sütjük. A gombafejeket kivajazott hőálló edénybe rakjuk, majd májas töltelékkel megtöltjük. Megszórjuk reszelt sajttal, kis darabka vajat teszünk mindegyik tetejére, és közepes hőmérsékletű sütőben kb. 10 perc alatt készre sütjük.