Libamájkrémmel töltött gomba
Hozzávalók: 60 dkg közepes nagyságú sampinyon gomba, fél citrom leve, 8 dkg libamájkrém, 3 dkg vaj 5 dkg hagyma, 5 dkg liszt, 1 dl tej, törött bors, a panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa, só
Elkészítése: A megtisztított, megmosott gombák kalapját leszedjük, lemezeit kivágjuk, és a fejeket forró, citromleves vízben 5 percig főzzük. Az apróra vágott vöröshagymát vajban megpirítjuk, hozzáadjuk az apróra vágott gombaszárat, a kivájt lemezeket, sóval, borssal ízesítve zsírjára sütjük. Meghintjük a liszttel, és fölengedjük tejjel. Libamájkrémet adva hozzá sűrűre forraljuk, majd simára keverjük.
A gombakalapokat megtöltjük az így elkészített krémmel, és kettőt összefordítva lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatva, bő, forró zsírban ropogós pirosra sütjük. Tartármártással vagy barna gombamártással tálaljuk.