Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Almás töltött gomba


Hozzávalók: 4 nagyobb gomba (csiperke), 1/2 hagyma, 1 alma, szezámmag, 2-3 ek joghurt, reszelt sajt, só, bors, szerecsendió, (friss) zsálya, kakukkfű, őrölt szegfűszeg, olaj

Elkészítése: A gombát megtisztítjuk, megmossuk, a szárát kivágjuk. A gomba szárát, a hagymát, és az almát felkockázzuk. Kevés olajon a hagymát megpároljuk, hozzátesszük a gombát, almát, a szezámmaggal és a fűszerekkel együtt 5-10 percig pirítjuk-pároljuk.
Közben hozzákeverjük a joghurtot, és egy kis reszelt sajtot is.
Egy tűzálló tálba kevés olajat öntünk, a gombakalapokra ráhalmozzuk az almás-gombás keveréket, reszelt sajttal megszórjuk a tetejüket, és sütőben közepes lángon pirulásig, kb. 25-30 percig sütjük.