Rizses tál zöldséggel és túróval
Hozzávalók: 15 dkg rizs, 1/2 l fűszeres húsleves, 2 póréhagyma, 1 piros paprika, 2 1/2 dkg vaj, só, bors, 1 ek pirospaprika, 10 dkg fűszeres sajt, 22 1/2 dkg sovány túró
Elkészítése: A húslevesben készre főzzük a rizst. Ha elkészült jól lecsepegtetjük egy szűrőn. Ez alatt megtisztítjuk a zöldséget, a póréhagymát karikákra szeleteljük, a paprikát kockákra vágjuk.
Felmelegítjük a vajat egy edényben és a hagymát és a paprikát kb. 3 percig pirítjuk, amíg a hagyma puha nem lesz. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és pirospaprikával.
A sajtot apró kockákra vágjuk. A tojásokat egyenként feltörjük egy csészébe és összekeverjük a sajttal és a túróval.
A sütőt 200 C-ra előmelegítjük. A rizst elsimítjuk egy tűzálló tálban, elosztjuk rajta a zöldséget és az egészet beborítjuk a túrós-sajtos keverékkel.
A sütő középső fokán 20-30 percig sütjük, amíg a teteje szép barna nem lesz.