Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Kelbimbó tál curryvel és mazsolával


Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1-2 tk curry, 75 dkg kelbimbó, 2 megtisztított, felszeletelt alma, só, 1 1/2-2 dl tej, 2 1/2 dkg vaj, 2-3 ek mazsola, 1 hagyma.

Elkészítése: A burgonyát és a kelbimbót puhára főzzük. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a hagymát, curryt, az almát és megsütjük. A mazsolát megmossuk, tálba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. A burgonyát és a kelbimbót leszűrjük. A burgonyából vajjal, tejjel pürét készítünk és a kelbimbókat négyfelé vágjuk. A mazsolát leszűrjük, lecsepegtetjük és leszárogatjuk.
A kelbimbót, mazsolát, hagymát és almát a burgonya mellé tesszük és virslivel vagy haséval tálaljuk.