Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Burgonyatorta


Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 répa, 1 cukkini, 10 dkg gomba, 10 dkg vaj, 1 dl olaj, só, bors

Elkészítése: Tisztítsuk meg a burgonyát, répát, cukkinit. Reszeljük gyufaszálnyira. A répát és cukkinit 5 percig forró vízben pároljuk. A gombát szeleteljük fel.

Az olaj és a vaj felét forrósítsuk fel. Tegyük bele a burgonya felét. Tegyük rá a cukkinit és sózzuk, borsozzuk. Rátesszük a répát majd a gombaszeleteket. A tetejére újra burgonya kerül. A serpenyő oldalára tegyünk vajdarabokat és a masszát egy lapos fedővel nyomkodjuk le. 15 percig süssük, majd fordítsuk meg és újabb 15 percig süssük a másik oldalát. Borítsuk egy lapos tálra és a tálalásig tartsuk melegen.