Jégsaláta tál
Hozzávalók: 1 1/2 kg burgonya, 1 fej jégsaláta, 10 dkg szalonna, 2 alma, citromlé, 1 1/2 dl tej, 1 ek mustár, bors, só
Elkészítése: A burgonyát hámozzuk meg és egy kevés sós vízben kb. 25 perc alatt főzzük puhára. A szalonnát pirítsuk ropogósra. Az almát tisztítsuk meg és citromlével spricceljük meg, hogy ne legyen barna. Vágjuk apró darabokra. A jégsalátát szeleteljük vastag csíkokra és hideg folyó vízben jól mossuk meg. A burgonyáról öntsük le a vizet és jól törjük össze. A tejet, mustárt és egy kis zsírt (ami a szalonnából kisült) keverjük bele, amíg egy sima masszát nem kapunk. Keverjük hozzá a szalonnát, almát és jégsalátát. Tegyük melegre és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.