Tőkehal almával
Hozzávalók: 4 tőkehal szelet, 2 dl halászlé, só, bors, 4 alma, 2 sjalotten, 1 dl fehér bor, 100 g vaj, 1 dl tejföl, burgonyapüré
Elkészítése: Egy ovális tálat kivajazunk, az almát megtisztítjuk és felszeleteljük. A sjalottent (salotta hagyma, sonkahagyma) felaprítjuk és a tál aljára szórjuk. Rátesszük az almaszeletek felét. Erre kerül a hal, amit beborítunk az almaszeletek másik felével. Megszórjuk vajdarabokkal. Öntsük rá a bort és a halászlét, hogy éppen ellepje. Sózzuk, borsozzuk, alufóliával lefedjük és 15 percre 200 C-os sütőbe tesszük. Az utolsó 5 percre vegyük le a fóliát.
Tegyük a halat egy lapos tálra, egy nyomózsákból nyomjuk köré a burgonyapürét. A visszamaradt levet keverjük össze a tejföllel és ezzel leöntve tálaljuk a halat.