Tál, tarjával
Hozzávalók: 11/2 kg nagy répa, 11/2 kg burgonya, 35 dkg hagyma, 1/2 kg tarja, 3/4 l víz, kevés só
Elkészítése: Mossuk meg a húst, tegyük bele a forró vízbe egy kis sóval és 1 órán át lassú tűzön főzzük. Szeleteljük fel a répát és keverjük a húshoz. Tisztítsuk meg a burgonyát és a hagymát, vágjuk 4-4 darabba, mossuk meg és ezt is keverjük a húshoz. Addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Időnként egy kis zsiradékot adjunk hozzá és az egészet hagyjuk lassú tűzön főni addig amíg száraz nem lesz, kb. 30-35 percig. Ha szükséges adjunk hozzá vizet, de csak óvatosan, hogy ne legyen túl lucskos. Ha minden megpuhult vegyük ki a húst és a többit törjük össze. A hússal a tetején tálaljuk.