Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sertéskaraj szilvával


Hozzávalók: 500 g sertéskaraj, 8 aszalt szilva, 3/4 l almalé, 1 tojás, só, bors, 50 g margarin, 1/2 hagyma, 1/2 póréhagyma

Elkészítése: A kimagozott szilvákat kb. 2 órára beáztatjuk az almalébe. A sertéskarajt hosszában felvágjuk, bekenjük a felvert tojással, majd sózzuk, borsozzuk. Belerakjuk a szilvaszemeket, majd a húst összehajtjuk és összekötözzük, hogy a szilva a közepén maradjon. Szárazra töröljük és a vajon barnára sütjük minden oldalán, majd rátesszük a fedőt és kb. 40 percig lassan sütjük.
A hagymát megtisztítjuk és durvára vágjuk. A póréhagymát vastagra felkarikázzuk. A húst kiszedjük egy tányérra, alufóliával letakarjuk és legalább 10 percig hagyjuk állni, mielőtt felszeletelnénk. A hagymát a sütőedénybe tesszük, lassan sütjük, majd felöntjük az almalével. Hagyjuk jól besűrűsödni.
A húst felszeleteljük, a szósz egy részét ráöntjük, a többit mellé tálaljuk. Köretként adhatunk hozzá főtt édesköményt és főtt burgonyát.