Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Sertés gulyás


Hozzávalók: 50 dkg sertéshús, 10 dkg szalonna, 1 nagy hagyma, 1 ek piros paprika, 1 csapott ek paradicsompüré, 1 csapott ek köménymag, 1 gerezd fokhagyma feldarabolva, 1 ek liszt, 75 dkg savanyú káposzta, 1 babérlevél, só, bors

Elkészítése: A húst vágjuk apró kockákra és a szalonnán pirítsuk meg. Az apróra vágott hagymát pirítsuk aranybarnára. Szórjuk meg egy ek piros paprikával és ízlés szerint tegyünk bele csípős paprikát is. Keverjük bele a köménymagot és a fokhagymát. Az egészet jól keverjük össze és tegyük bele a savanyú káposztát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és adjunk hozzá 3/4 l vizet. Tegyünk fedőt az edényre és hagyjuk lassan főni 11/2 óráig. Ha szükséges még egy kis vizet adhatunk hozzá. Főtt burgonyával tálaljuk.