Elzászi sertésszelet
Hozzávalók: 4 db sertésszelet, só, bors, 71/2 dkg vaj, 12 db kicsi hagyma, egy kevés gomba, 1 dl fehér bor, 1 dl húslé, 1 dl kávétejszín, 1 ek liszt
Elkészítése: Dörzsöljük be a húst ízlés szerint sóval és borssal, majd egy edényben forró vajon süssük kb. 20 percig, amíg mind a két oldala barna és puha nem lesz. Vegyük a lángot alacsonyra, keverjük a hagymát és a gombát a húshoz, jól keverjük össze és süssük lassan, amíg szép aranybarna nem lesz. Öntsük hozzá a kicsit előmelegített bort és a húslét, és kb. 10 percig hagyjuk együtt főni. Vegyük ki a húst az edényből és tegyük egy előmelegített tálra. A lisztet a kávétejszínnel keverjük jól össze és lassan öntsük bele az edénybe. 5 percig főzzük, majd ezzel a szósszal öntsük le a húst. Tálalhatjuk burgonyapürével és savanyú káposztával.