Mangós-joghurtos pohárdesszert

Friss, finom és kalóriaszegény desszert, ami szinte bármilyen gyümölcsből elkészíthető!
Hozzávalók:
1 érett mangó
1 nagy (400 g) görög joghurt
A marinált gyümölcsös feltéthez (ízlés szerint)
2 lapos barack (japán barack)
1/2 banán
1 ek porcukor
1 lime reszelt héja + leve
Elkészítés:
A barackot és a banánt felkarikázzuk és tálba tesszük. Rászórunk 1 ek. porcukrot, meglocsoljuk egy fél lime levével és szórunk rá a lime héjából is. (Ha nincs lime,akkor citromot is használhatunk.) Óvatosan összeforgatjuk, és félretesszük a gyümölcsöket, amíg elkészítjük a mangópürét.
A mangó héját levágjuk, a gyümölcsöt turmixgépbe tesszük, adunk hozzá egy kevés lime levet és alaposan összeturmixoljuk.
És már jöhet is az összeállítás:
Egy pohár aljára teszünk 1 réteg gyümölcspürét, majd rákanalazunk 1 réteg görög joghurtot. Erre ismét 1 réteg mangó-püré, majd újra 1 réteg joghurt jön. A tetejére kanalazunk a lime-lében marinált gyümölcsökből és hűtés után tálaljuk.
Megjegyzés: bármilyen más gyümölccsel is elkészíthetjük.