Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Gofri házilag


Régóta szerettem volna gofrit készíteni házilag, így amikor végre megvettem a gofri-sütőmet, rögtön ki is próbáltam! Megérte!

Ebből a mennyiségből (a sütőfelület nagyságától függően) kb. 12-14 db gofri jön ki!

22,5 dkg liszt
3 tojás
2,5 dl zsíros tej
2 dl tejszín (30%)
1 dl olaj
3 ek. cukor
1 kk. vaníliakivonat
1 kk. sütőpor
csipet só

Ízesítéshez:
porcukor, lekvár, olvasztott csoki, mogyorókrém, vaníliakrém, gyümölcsök stb. ízléstől függően, ki mivel szereti!

Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk.

A tojásfehérjét robotgéppel habbá verjük.

A tojások sárgájához hozzáadjuk a tejet, tejszínt, vanília-kivonatot, kézi habverővel alaposan összekeverjük.

A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot és a sütőport, majd összeforgatjuk.

A lisztes keverékhez lassan hozzáadjuk a folyékony anyagokat és a végén óvatosan beleforgatjuk a kemény tojásfehérje habot.

Felmelegítjük a gofri-sütőt, beleadagoljuk a tésztát és ropogósra sütjük.

Ízlés szerinti feltéttel (krémek, gyümölcsök, porcukor, tejszínhab stb.) azonnal tálaljuk!