Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Tejfölös-mustáros csirkemell


Szeretem ha egy húsétel elkészítéséhez elég egy nagy sütőedény. Ez a recept pont ilyen! Ja, és mellesleg nagyon finom!

Hozzávalók:
fejenként 10-15 dkg csirkemell vagy pulykamell
Ízlés szerint fűszerek:
só,
bors,
vegeta,
2-3 dl tejföl,
1-2 ek mustár,
1 tk natúr vajkrém,
3 nagy paradicsom,
15 dkg füstölt mozzarella sajt

Elkészítése:
A megtisztított húsokat enyhén kiklopfoljuk, mindkét oldalát megszórjuk a fűszerekkel és egy tűzálló tálban (kevés vizet és olajat aláöntve) fólia alatt (15-20 percig) majdnem készre sütjük.

Ezután kivesszük, és a húsokat megkenjük a tejfölben elkevert mustárral és natúr vajkrémmel.

Minden szeletre ráteszünk 1-2 karika paradicsomot és egy adag reszelt, füstölt sajtot.

Fólia nélkül a sütőben további 10 perc alatt (a sajt pirulásáig) készre sütjük.

Köretnek tejfölös, sült karfiol ajánlott, de tört burgonya, párolt rizs és vajas zöldség egyformán illik mellé.