Cukkini mini-pizza
Egészséges és szénhidrát-mentes pizza variáció, ami akár vacsira, akár egy hétvégi gyerek-zsúrra is ideális!
Hozzávalók:
1 nagy cukkini
15 dkg sonka
15 dkg sajt
ízlés szerint ketchup
mustár
fűszerek: só, bors, oregánó
Elkészítés:
Kb fél cm vastagra szeleteljük fel a cukkinit, majd sózzuk és kb 15 percre egy tálba tesszük, amíg levet ereszt. Ezalatt előkészítjük a többi hozzávalót: a sonkát apró kockára vágjuk, a sajtot lereszeljük. A sütőt 220 fokra előmelegítjük.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és egymás mellé tesszük a lecsepegtetett (konyhai törlőkendővel szárazra törölt) cukkini karikákat.
A cukkini - szeletekre ketchupot (vagy ízlés szerint mustárt) teszünk, egyenletesen szétkenjük, megszórjuk a fűszerekkel és ráhalmozzuk a felvágottat és a sajtot.
A mini-pizzákat a forró sütőben a sajt pirulásáig (kb. 10-12 perc alatt) készre sütjük és azonnal tálalhatjuk!