Gasztrokaland
Az ízek világa - a világ ízei

Tonhal - krém


Gyakran szoktam készíteni, néha pirítóssal, máskor vegyes salátával kínálom.

Hozzávalók:

2 doboz tonhal(törzs) konzerv,
1 kis fej lilahagyma
8 dkg margarin
3 tk natúr vajkrém
1 dl majonéz (diéta esetén elhagyható)
1 fél citrom leve
Fűszerek: só, bors

Elkészítése:

A hagymát megpucoljuk, és apró kockára vágjuk, majd felhasználásig egy kis tálba tesszük. Érdemes ekkor lesózni, így megpuhul egy kicsit és nem olyan erős az íze.

A konzerveket kinyitjuk és egy pohárba öntjük az olaj nagy részét. A halat egy mély tálba tesszük. Hozzáadjuk a puha margarint, vajkrémet, a citrom levét és a fűszereket, majd egy kézi robotgéppel habosra keverjük. A végén hozzáadjuk a majonézt és belekeverjük a leöblített és kinyomkodott lilahagymát is.

Hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy összeérjenek az ízek.

Pirítóssal és/vagy friss vegyes salátával kínálva könnyű vacsorát kapunk.

A majonéz diéta esetén elhagyható!