Tonhal - krém
Gyakran szoktam készíteni, néha pirítóssal, máskor vegyes salátával kínálom.
Hozzávalók:
2 doboz tonhal(törzs) konzerv,
1 kis fej lilahagyma
8 dkg margarin
3 tk natúr vajkrém
1 dl majonéz (diéta esetén elhagyható)
1 fél citrom leve
Fűszerek: só, bors
Elkészítése:
A hagymát megpucoljuk, és apró kockára vágjuk, majd felhasználásig egy kis tálba tesszük. Érdemes ekkor lesózni, így megpuhul egy kicsit és nem olyan erős az íze.
A konzerveket kinyitjuk és egy pohárba öntjük az olaj nagy részét. A halat egy mély tálba tesszük. Hozzáadjuk a puha margarint, vajkrémet, a citrom levét és a fűszereket, majd egy kézi robotgéppel habosra keverjük. A végén hozzáadjuk a majonézt és belekeverjük a leöblített és kinyomkodott lilahagymát is.
Hűtőbe tesszük 1-2 órára, hogy összeérjenek az ízek.
Pirítóssal és/vagy friss vegyes salátával kínálva könnyű vacsorát kapunk.
A majonéz diéta esetén elhagyható!