Brokkoli krémleves
Hozzávalók: 1 nagyobb brokkoli, 3-3 sárgarépa és petrezselyem, 1 tyúktojásnyi hagyma, levesalap, só, őrölt bors, ételízesítő, 2-3 dl tejszín, levesbetétnek kiskocka
Csirkeaprólékból, vagy kockából, esetleg a fotón látható zseléből, vagy levesporból alaplét készítünk.
A brokkolit rózsáira szedjük, a zöldségeket tisztítás után felkarikázzuk, vagy vékony csíkokra vágjuk. A hagymát apróra vágjuk, vagy lereszeljük. A zöldségalapot felöntjük 2-2.5 liternyi levesalappal. Sóval borssal ételízesítővel ízlésünknek megfelelően kiízesítjük.
Ha a zöldségek puhára főttek, a brokkolirózsák jó felét kiszedjük a levesből, a többit botmixerrel pürésítjük.
A krémlevesbe belekeverjük a tejszínt, felfőzzük, belefőzzük a betétet, s ha minden megfőtt visszarakjuk a kiszedett rózsákat is.